Er zijn zo veel interessante en informatieve onderzoeken al uitgevoerd. Maar er zijn ook onderzoeken die ondanks de interessante informatie om ethische redenen nooit zullen plaatsvinden. Op Reddit vond ik een aantal mensen die hun ideeën hierover deelden.

  • ”Ik zou graag willen zien hoe een samenleving werkt, waarbij beide geslachten gescheiden opgroeien. Al hun verzorgers zouden van hetzelfde geslacht zijn, de media zou zwaar worden gecensureerd, enz., Het doel is om hen zelf uiteindelijk te laten ontdekken hoe het ander geslacht functioneert.
    Ik ben benieuwd wat er gebeurt als beide geslachten weer samengevoegd zouden worden. Zouden ze nog steeds een concept creëren dat lijkt op gender of genderrollen? Hoe zit het met romantische relaties? En hoe verschillend zou het de twee groepen los van elkaar beïnvloeden?”
  • ”Er is een theorie die stelt dat als we breuklijnen van de aarde zouden smeren, zoals de San Andreas-breuk, we in staat zouden moeten zijn om beweging te beheersen en de kans op grotere aardbevingen te verminderen. In werkelijkheid zou het experiment veel te gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. Op dit moment wordt alleen geëxperimenteerd met weerstand en voorspellingen”.
  • ”Het opvoeden van een kind in volledige stilte, zonder blootstelling aan enige vorm van taal. Er zijn veel theorieën over taalverwerving die erdoor kunnen worden bewezen of weerlegd, maar het is duidelijk volledig onethisch. Het dichtst in de buurt komen gevonden verwilderde kinderen of ernstig mishandelde kinderen van wie de ouders nooit met hen hebben gesproken.”
  • ”Selectief fokken van mensen in gevangenschap. Ik wed dat we een breed scala aan “rassen” zouden kunnen krijgen met verschillende fysieke eigenschappen vergelijkbaar aan de verschillen tussen chihuahua’s, Duitse doggen, buldoggen enz. Nog interessanter zou zijn om te fokken op verschillende gedragskenmerken. Honden zijn gefokt voor gehoorzaamheid aan autoriteit, loyaliteit, verminderde agressie en intelligentie. Waar zouden we mensen voor kunnen fokken?”
  • ”Eigenlijk alles over de invloed tijdens een zwangerschap. Is een bepaald medicijn veilig om te nemen tijdens de zwangerschap of niet? Of een bepaald kruid? Het is verbazingwekkend hoeveel chemicaliën, medicijnen en kruiden als “twijfelachtig” worden beschouwd voor zwangere moeders. In bijna iedere thee zit iets waarvan iemand zegt dat het een miskraam kan stimuleren of de ontwikkeling van een baby kan schaden. Zeep, deodorant, make-up, voedsel…Er zijn overal potentiële risico’s. Nu gaat het vaak om kleine hoeveelheden, maar het zou niet echt ethisch zijn om een grote groep mensen te nemen en te zeggen: “Dit spul kan je baby pijn doen of doden. We gaan er een hoge dosis van geven aan sommigen van jullie en een placebo aan de rest en zien wel wat er gebeurt.”
  • ”liefdadigheid. Er zijn groepen die proberen wetenschappelijke gegevens te verzamelen over verschillende soorten steun en het effect van de steun. Bijvoorbeeld aan ontwikkelingslanden. Wat als we dit in de praktijk zouden testen?”