Tijd om op te staan! Het eerste wat je op een gemiddelde dag hoort is die veel te harde wekker. Ik kan dan echt even gedesoriënteerd zijn en ook wakker worden met een paniekerig gevoel. Niet zo fijn.

Gelukkig ben ik gezegend met een Fitbit om mijn pols. Ik snap ook best als je het allemaal onzin vind, maar één ding is absoluut geen onzin, namelijk: de wekker! Door het subtiele trillen op je pols komt het allemaal net even wat minder heftig binnen.

Je smartwatch wekker gebruiken tijdens afspraken, al dan niet met jezelf

  • Je bent op een afspraak, maar je hebt maar beperkt de tijd voordat je door moet. De hele tijd op de klok of je horloge kijken verstoort je concentratie en kan bovendien overkomen alsof je weg wilt.
  • Je wilt de Pomodoro techniek gebruiken tijdens je werk of studie. Even je geheugen opfrissen? Klik dan hier.
  • Er zijn mensen die zo druk bezig zijn dat ze vergeten te eten of pauze te nemen. Hier heb ik geen last van, maar heb jij dat wel dan is zo een trillend wekkertje ook heel fijn!
  • Als je af wilt komen van je telefoonverslaving in bed kun je deze in een andere kamer leggen en nog steeds een wekker gebruiken. Je kunt natuurlijk ook een ”ouderwetse” wekker gebruiken, maar dat is een ander verhaal!
  • Je kunt natuurlijk ook een wekker zetten wanneer je iets niet wilt vergeten. Zoals wanneer je medicatie slikt of iemand wilt bellen op een bepaalde tijd.