Als je de titel leest vraag je je misschien af hoe je nou lekker kunt gaan op stress. Meestal denk je bij stress vooral aan een versnelde hartslag, onrust en niet helder na kunnen denken. Maar, er is dus ook een positieve kant van stress.

Je lichaam 
Stress doet iets met je lichaam en geest. Het geeft je een boost energie en het zorgt dat je aan de slag gaat om bijvoorbeeld die deadline te halen. Bij een stressreactie zorgt je lever ervoor dat er vet en suiker in je bloedbaan gebracht worden voor meer energie. Door een snellere ademhaling krijg je meer zuurstof wat door de snelle hartslag extra snel naar de rest van je lijf wordt vervoerd. Door de adrenaline staan je zintuigen op scherp.

Stress zorgt er ook voor dat je immuunsysteem versterkt wordt. Dit is bewezen tijdens een onderzoek waarbij ratten korte tijd werden blootgesteld aan milde stress. Let op, het gaat hier wel om milde stress. Langdurige en hoge stress is natuurlijk absoluut niet goed voor je.

Motivatie
Heb je wel eens gehoord van een bore-out? Dat is een futloos ongemotiveerd gevoel waarbij je helemaal nergens zin in hebt. De chemische cocktail van adrenaline, endorfine, testosteron en dopamine die stress veroorzaakt, zorgt voor motivatie. Je zelfvertrouwen kan ineens de hoogte inschieten, want je moet nú presteren!

Sociaal
Veel mensen hebben bij stress het gevoel dat ze willen ventileren bij anderen. Je lucht je hart bij mensen die je vertrouwt wat de band kan versterken tussen jullie.

Gelukkiger
Mensen die veel stressvolle gebeurtenissen hebben meegemaakt in hun leven blijken volgens onderzoek gelukkiger te zijn. Stress zorgt er namelijk voor dat je probeert doelen te behalen en dat geeft je leven zin.