Ik had er wel al eens van gehoord, maar hoe het niet precies in elkaar zat wist ik niet. Vandaar dat ik besloot om er wat meer over te lezen: Gezichtslezen.

Het gezicht zou heel veel zeggen over iemand zijn persoonlijkheid en gezondheid. Zoals je misschien merkt weet ik niet helemaal wat ik ervan moet vinden. Leuk om te weten, maar klopt het ook (altijd)?

Omdat dit zo een uitgebreid onderwerp is heb ik het artikel verdeeld. Vandaag is het de beurt aan de ogen!

De ogen

De ogen worden bij het gezichtslezen verdeeld in drie onderdelen:

  • De iris
  • De pupil
  • De sclera (het oogwit)

Pupillen kunnen vergroten en verkleinen, dit heeft iedereen wel eens gezien. Het heeft te maken met zenuwprikkels, maar ook licht, ouderdom en drugs kunnen hierbij een rol spelen. Bij sommige ouderdomskwaaltjes kunnen pupillen zich niet meer altijd optimaal aanpassen aan het licht.

Grote pupillen Kunnen ook een teken zijn van bewondering en sympathie. Mensen die vaak grote pupillen hebben zijn gevoelig en intuïtief. Ze hebben regelmatig intensieve dromen en zijn creatief. Zij stellen zich makkelijk open en maken snel contact. Wel zijn zij vaak sneller moe.

Mensen met Kleine pupillen piekeren vaker en overwegen hun beslissingen meer. Feiten wegen zwaarder dan emoties.

Wanneer er disharmonie is (twee verschillende pupillen), zou dit vaak gaan om mensen die ontoerekeningsvatbaar zijn. Deze personen kunnen in precies dezelfde situatie iedere keer anders reageren. Wanneer er snel wisselende disharmonie is bij de ogen kan dit duiden op terugkerende pijnaanvallen.

Volgens de gezichtslezers kan in de sclera zowel de persoonlijkheid als de gezondheid gelezen worden. als er een duidelijke linker- en rechterkant is (met de irissen in het midden) is er weinig te zien en is alles in balans.
Als er op drie plekken oogwit te zien is (links, rechts, boven of beneden) is er veel meer te lezen.
Wanneer het oogwit zich boven de iris bevindt zou dit wijzen op iemand die zich heel snel gekwetst voelt. Wanneer het oogwit zich onder de iris bevindt zou het gaan om een geboren leider, die wel eens de neiging kan hebben anderen te kwetsen.

De kleur van de ogen (de iris) kan gedurende de jaren wat veranderen. Gezichtslezers gebruiken de iris niet vaak om te lezen, maar wel kunnen ze kijken naar de glans en straling ervan.

De ligging van de ogen

Een kleine afstand tussen de ogen zou wijzen op iemand die geen details over het hoofd ziet. Deze persoon is gericht op feiten en focust zich vaak op één ding tegelijkertijd. Er ontgaat ze zelden iets en ze leveren graag kritiek.
Iemand met een grote afstand tussen de ogen zou zich juist kunnen verliezen in teveel details. Ze zijn vaak romantisch aangelegd en staan open voor nieuwe ervaringen.

Ogen die wat uitpuilen kunnen duiden op een schildklierprobleem, en je kunt deze mensen beter niet onderbreken in hun verhaal of bezigheden! Over mensen met meer diepliggende ogen wordt gezegd dat zij zich vaak makkelijk mengen in gesprekken. Maar moeite hebben met echte diepgang.

De wenkbrauwen

Mensen met dikke wenkbrauwen zouden zich makkelijk met veel projecten tegelijkertijd kunnen bezighouden. Maar zij zouden ook veel kunnen eisen van de mensen om hen heen.
Dunne wenkbrauwen zouden kunnen duiden op een goed concentratievermogen, ze houden van eenvoud en werken projecten stapje voor stapje af.

Mensen met korte wenkbrauwen zouden gevoelig en creatief zijn. Met het gevaar om soms prikkelbaar of ongeduldig te zijn.
Mensen met vergroeide wenkbrauwen zouden koppig zijn, maar zich ook weer heel goed kunnen focussen.
Iemand met hoge wenkbrauwen zou niet zo graag kletsen. Woorden worden weloverwogen gekozen waardoor hij/zij wel weer heel goed is in het geven van advies.
Wenkbrauwen die dichter bij de ogen liggen zouden duidelijken op mensen die het hart op de tong hebben en niet altijd even goed nadenken over hun woorden.

De wimpers

Mensen met lange wimpers zouden sneller schrikken en zijn fijngevoelig. Mensen met Korte wimpers zouden wel eens opvliegend kunnen zijn. Mensen die in verhouding weinig wimperharen hebben worden vaak als conservatief beschouwd.

Zoals altijd bij mijn blogartikelen geldt, wil je de uitgebreide versie (zeker aan te raden als het je interesse heeft gewekt) ver-dwaal dan zelf verder in het boek (zie: bron)

Bron: Gezichten lezen, kijken naar karakter en persoonlijkheid (Druk: 1 ed., Vol. 2015). (2015). [E-book]. Ankhhermes Uitgeverij.