Zodra de Intratuin weer een en al kerst is ga ik erheen. Maar ook de welbekende Coca-Cola reclame op tv hoort er voor mij helemaal bij. En zo zijn er nog wel wat dingetjes die mijn Kerst helemaal compleet maken. Iedereen heeft zo zijn eigen kersttradities. Zo ook deze mensen op Reddit.

  • ”Elke kerst zaten we met zijn allen op de trap terwijl mijn vader ging “controleren” of de kerstman kwam. Mijn moeder maakte dan altijd een foto van ons. Ik vond het verschrikkelijk, want ik wilde altijd zo snel mogelijk naar de cadeautjes toe! Maar nu ik volwassen ben vind ik het heel mooi om de foto’s van iedere kerst terug te kunnen zien.”
  • ”Toen ik jonger was, reed er een brandweerwagen door de buurt met op de wagen een kerstman die snoep uitdeelde. ”
  • ”Mijn beste vriend en ik vieren al jaren samen kerstavond. We trekken een foute kersttrui aan, eten, hebben een soort activiteit en kijken een film. Tijdens het diner wisselen we ook een boek uit dat we voor de ander hebben uitgekozen en waar we een persoonlijk briefje in hebben geschreven. Ten slotte maken we nog een magneet voor elkaar van onze favoriete foto van de avond.”
  • ”Mijn familie heeft de traditie waarbij we allemaal raadsels krijgen en moeten raden wat het geschenk is, voordat we ze openen. We doen dit om de beurt en lezen onze hint hardop voor zodat iedereen mee kan raden. Uiteindelijk duurt het zo’n 5 uur voor iedereen om door hun cadeaus heen te komen, maar het is altijd leuk!”
  • ”Mijn oma gaf ons een opblaas kerstman. Mijn familie dacht dat het er raar uit zou zien in onze tuin, dus nu zetten we de kerstman als verassing bij vrienden voor de voordeur en bellen we aan om hun reactie te zien.”
  • ”Elke kerst maken we de deuropeningen van de slaapkamers van de kinderen dicht met inpakpapier, zodat ze er ‘s ochtends doorheen kunnen scheuren. Het begon oorspronkelijk als een manier om een bepaald kind in zijn slaapkamer te houden die anders stiekem al zijn cadeautjes ging uitpakken.”
  • ”Mijn opa stond altijd ongeveer een uur na het slapengaan op het dak en stampte rond op het dak met sleebellen.”
  • ”Het weekend voor Kerstmis maken we warme chocolademelk, stapelen we ons op in de auto, zetten we kerstmuziek op en rijden we rond om naar de lampjes in de buurt te kijken.”
  • ”Op kerstavond delen we nieuwe pyjama’s uit en kijken we naar Home Alone. ”
  • ”Op kerstavond krijgen we ons eerste cadeautje. Het is altijd een pyjama en zodra iedereen zijn cadeau heeft geopend, beginnen de Pyjamaraces. Iedereen rent naar zijn slaapkamer en trekt zijn pyjama aan en rent dan terug naar de boom. Er is geen prijs, behalve eeuwige roem.”